[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نشان ملی ثبت رسانه های دیجیتال
..
..

..
ای نماد
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۵۵ نتیجه برای اضطراب

نسرین انصاری، دکتر مجید یوسفی لویه، علی دلاور،
دوره ۱، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده

هدف این پژوهش بررسی اختلال های رفتاری ـ عاطفی همبود با اختلال افسردگی کودکی و روش پژوهش، زمینه یابی بوده است. بدین منظور، پرسشنامه­ ی ASEBA (آخنباخ) بر اساس نمونه گیری تصادفی بر روی ۵۷۰ نفر از دانش آموزان شهرستان ایلام اجرا گردید که از بین آنها ۱۹ نفر علایم افسردگی را نشان دادند. در ادامه برای شناسایی اختلال‌های عاطفی - رفتاری این آزمودنی ها از پرسشنامه ­ی CSI­_۴ (فرم والد) استفاده شد. برای بررسی تفاوت همبودی بین دو گروه افسرده و عادی، پرسشنامه­ ی  CSI­_۴ (فرم والد) بر روی ۳۸ نفر از دانش آموزان عادی اجرا و نتایج آنها بررسی شد. تحلیل آماری(خی دو) نشان داد که افسردگی کودکی با اختلال‌های لجبازی و نافرمانی (۰/۰۱>P)، سلوک (۰/۰۵>P)، اضطراب فراگیر (۰/۰۱>P)، اضطراب جدایی (۰/۰۱>P) و و سواس اجباری (۰/۰۱>P) همبودی دارد.

سحر محسنی، مهشید آهویی،
دوره ۱، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده

خانواده نخستین پایگاهی است که پیوند بین کودک و محیط اطراف او را به وجود می آورد. کودک در خانواده پندارهای اولیه را درباره جهان فرا می گیرد، از لحاظ جسمی و ذهنی رشد می یابد، شیوه های سخن گفتن را می آموزد، هنجارهای اساسی رفتار را یاد می گیرد و سرانجام نگرش ها، اخلاق و روحیاتش شکل می گیرد و به عبارتی اجتماعی می شود. هدف از این پژوهش بررسی رابطه بین اضطراب و سرسختی با سبک های فرزند پروری می باشد. جامعه آماری شامل کلیه معلمان مدارس متوسطه دخترانه ناحیه ۲ زاهدان که مشتمل بر ۴۲۳ نفر و نمونه آماری بر حسب جدول مورگان ۱۷۰ نفر می باشد. روش نمونه گیری، تصادفی ساده می باشد. جهت گرداوری داده ها از سه پرسشنامه اضطراب بک (۱۹۸۸)، سرسختی کوباسا (۱۹۸۸) و  سبک های فرزندپروری بامریند (۱۹۷۲) استفاده گردید. نتایج پژوهش حاکی از آن است که سبک فرزندپروری مقتدرانه، سبک غالب در میان سبک ها می باشد. همچنین مولفه مبارزه جویی در سرسختی بیشترین میانگین را به خود اختصاص داده است. نتایج استنباطی داده ها نیز نشان می دهد که بین سبک های فرزندپروری و اضطراب رابطه معناداری  در سطح p ≤۰/۰۵ وجود ندارد. همچنین بین سبک فرزند پروری مقتدرانه و سرسختی رابطه معناداری درسطح  p≤۰/۰۱ وجود دارد. بین اضطراب و سرسختی رابطه معکوس و منفی درسطح p≤۰/۰۱ وجود دارد. همچنین یافته های پژوهش حاضر حاکی از آن است که مولفه کنترل بیشترین پیش بینی را از سبک فرزندپروری معلمان متوسطه داشته است.

هیوا کریمی، دکتر فاتح رحمانی،
دوره ۱، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده

منبع کنترل از متغیرهای شناخته شده شخصیت است که به داوری درباره علیت یا تجسم علیت رویدادها اشاره دارد و در نظر گرفتن آن برای پیش آگهی درمانی مهم است. هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط منبع کنترلبا میزان پاسخ دهی به درمان های شناختی – رفتاری و تنش زدایی در بیماران دارای اختلال اضطراب تعمیم یافته بود. به این منظور نمونه ۳۰ نفری از بیماران دارای اختلال اضطراب تعمیم یافته، با استفاده از مصاحبه بالینی براساس DSM-۵ انتخاب و بطور تصادفی در دو گروه گمارده شدند. یک گروه به مدت سه ماه ( ۱۲ جلسه)، تحت رواندرمانگری شناختی – رفتاری و گروه دیگر به مدت دو ماه ( ۸جلسه) تحت درمانگری تنش زدایی قرار گرفتند. جایگاه منبع کنترل بیماران از طریق مقیاس منبع کنترل راتر و شدت نشانه های اضطراب آنها از طریق آزمون اضطراب بک قبل و بعد از درمانگری ارزیابی شدند و نتایج پیش آزمون و پس آزمون آزمودنی ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس مقایسه شد. نتایج پژوهش نمایانگر کاهش بیشتر شدت اضطراب در بیماران دارای منبع کنترل درونی، درهر دو گروه بود. نتایج با توجه به متغیر منبع کنترل و نوع درمان به کار گرفته شده تفسیر شد.  


فیروزه صداقت، دکتر امین رفیعی پور، دکتر عبدالوهاب سماوی،
دوره ۱، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده

هدف از این پژوهش، مقایسه اضطراب در دانشجویان با و بدون نشانگان ضربه عشق در شهر بندرعباس بود. این پژوهش از نظر هدف، از نوع کاربردی و از منظر گردآوری داده، روشی علی – مقایسه ای بود. جامعه آماری شامل دانشجویان با و بدون نشانگان ضربه عشق در دانشجویان علمی کاربردی بهزیستی و تامین اجتماعی در شهر بندرعباس در سال تحصیلی ۱۳۹۵-۱۳۹۶ بود. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش شامل پرسشنامه اضطراب بک و پرسشنامه ضربه عشق راس بود. نتایج این پژوهش با مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بین اضطراب در دانشجویان با و بدون نشانگان SPSS-۲۰ استفاده از از نرم افزار  ضربه عشق رابطه معنی دار وجود دارد.

اعظم حامدی، سهیلا عباسلو،
دوره ۲، شماره ۶ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده

اغلب اختلالات و ناسازگاری های رفتاری پس از دوران کودکی ناشی از کمبود توجه به دوران حساس کودکی و عدم هدایت صحیح در روند رشد و تکامل است. لذا پژوهش حاضر به منظور مقایسه اختلالات رفتاری کودکان در سه منطقه شهر، روستا و حاشیه در شهرستان سیرجان در سال تحصیلی ۹۵-۹۴ انجام شد. نوع مطالعه علی- مقایسه ای است و برای این منظور، از بین دانش آموزان پسرانه ۷-۱۱ سال مشغول به تحصیل در شهرستان سیرجان ۱۱۰۰ نفر از طریق نمونه گیری چند مرحله ای در سه منطقه شهر، روستا و حاشیه انتخاب شدند. جهت اندازه گیری اختلالات رفتاری، پرسشنامه رفتاری کودکان راتر فرم معلم مورد استفاده قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از واریانس چند متغیره (مانوا) برای مقایسه متغیرها در سه گروه از طریق نرم افزار SPSS استفاده شد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل در این پژوهش، نشان می دهد که اختلالات رفتاری بین دو گروه دانش آموزان حاشیه و روستا تفاوت معنی داری دارد و میانگین ناسازگاری در دانش آموزان حاشیه بیشتر از دانش آموزان روستا می باشد (p≤۰,۰۵). همچنین، نتایج نشان می دهد که بین دو گروه حاشیه و شهر نیز از نظر اختلالات رفتاری تفاوت معنی داری وجود دارد و میانگین نمرات ضد اجتماعی در دانش آموزان حاشیه بیشتر از شهر می باشد (p≤۰,۰۵) و در دو گروه شهر و روستا تفاوت معنی داری از نظر اختلالات رفتاری در بین دانش آموزان وجود ندارد (p≥۰,۰۵). از نظر متغیرهای دیگر (بیش فعالی، اضطراب و افسردگی، کمبود توجه) بین سه گروه تفاوت معنی داری وجود ندارد. با استناد به نتایج بدست آمده میزان اختلالات رفتاری در دانش آموزان حاشیه نسبت به دانش آموزان شهر و روستا بیشتر می باشد؛ لذا نیاز است در جهت کاهش آثار و مشکلات در آینده، تدابیر لازم اندیشیده شود.

رقیه همامی، مهرداد مطلبی ، زینب خادمی، رقیه شیخلو ، اسما سیفی ،
دوره ۲، شماره ۶ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده

پژوهش حاضر بررسی رابطه کمالگرایی با اضطراب بیماری در بیماران گوارشی رفلاکس معده شهر میاندوآب پرداخته است. تحقیق حاضر از نظر هدف، بنیادی و از حیث روش، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری تحقیق را کلیه بیماران گوارشی رفلاکس معده شهرستان میاندوآب تشکیل داده اند که در سه ماهه اول سال ۱۳۹۵ به بیمارستان فاطمه الزهرا مراجعه کرده بوند و تعداد ۱۸۰ نفر از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب گردیدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه کمال گرایی هیل و همکاران (۲۰۰۴)، پرسشنامه­ ی خود بیمارانگاری ایوانز روانشناختی کالیفرنیا استفاده شده است. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی و برای نرمال بودن از آزمون کولموگروف ـ اسمیرنوف، و آمار استنباطی شامل ضریب همبستگی و رگرسیون استفاده شده است. نتایج حاصل نشان داد که بین کمالگرایی با اضطراب بیماری در بیماران گوارشی رفلاکس معده شهر میاندوآب رابطه مثبت ومعناداری وجود دارد (P<۰/۰۱). بنابراین می توان نتیجه گرفت که هر چقدر کمال گرایی بالا باشد اضطراب بیماری هم افزایش می یابد.

فاطمه اسلامی، دکتر کبری حاجی علیزاده،
دوره ۲، شماره ۸ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

هدف از پژوهش حاضر، پیش­ بینی اضطراب امتحان بر اساس سبک های دلبستگی و همچنین بررسی نقش  واسطه­ ای باورهای فراشناختی می­باشد. طرح پژوهش از نوع همبستگی و جامعه آماری دانش آموزان دبیرستانی شهرستان پارسیان بودند. بدین منظور ۳۰۶ (۱۵۳دختر و ۱۵۳ پسر)، به صورت خوشه ای شرکت کردند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه باورهای فراشناختی، پرسشنامه اضطراب امتحان و پرسشنامه سبک های دلبستگی بودند. به منظور تجزیه و تحلیل داده ­ها، از رگرسیون چندگانه به روش گام به گام جهت تعیین روابط مستقیم بین متغیرهای پژوهش با نرم ­افزار SPSS و همچنین روش تحلیل مسیر بر اساس مراحل بارون و کنی (۱۹۸۶)، به روش رگرسیون چندگانه سلسله مراتب، برای تعیین معنی­ داری روابط واسطه­ ای متغیر­های پژوهش استفاده شد. نتایج نشان داد که سبک دلبستگی ایمن پیش­ بینی کننده منفی و معنادار ولی سبکهای دلبستگی دوسوگرا و اجتنابی پیش­بینی کننده مثبت و معنادار اضطراب امتحان می­باشند. در ارتباط با باورهای فراشناختی نیز  سبک دلبستگی ایمن پیش­ بینی کننده منفی و معنادار ولی سبک های دلبستگی دوسوگرا و اجتنابی پیش ­بینی کننده مثبت و معنادار اضطراب امتحان می ­باشند. در ارتباط با نقش واسطه­ ای باورهای فراشناختی، نتایج نشان داد که باورهای فراشناختی در ارتباط بین سبک دلبستگی دوسوگرا  با اضطراب امتحان دارای نقش واسطه­ ای نسبی است.
 

زهرا جودی، حسن حیدری، سید علی آل یاسین،
دوره ۲، شماره ۸ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

پژوهش حاضربا هدف، پیش‌بینی اعتیاد به فضای مجازی بر اساس سبک‌های فرزندپروری، جو عاطفی خانواده واضطراب اجتماعی در بین دانش آموزان دبیرستانی شهر قم در سال تحصیلی ۹۶-۹۵ انجام گرفت. تحقیق حاضر از نوع کمی همبستگی و پیش بین بود. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دبیرستانی بود که از جامعه مذکور ۳۶۰ نفر به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چند مرحله‌ای انتخاب و در تحقیق شرکت داده شدند. پرسشنامه‌های مورد استفاده دراین پژوهش شامل ۴ پرسشنامه اعتیاد به فضای مجازی (یانگ)، سبک‌های فرزندپروری (بامریند)، جوعاطفی (هیل‌برن) و اضطراب اجتماعی (کانور) بود. جهت تحلیل داده‌ها از شاخص‌های توصیفی، آزمون‌های آماری، درصد فراوانی، میانگین، انحراف استاندارد و شاخص‌های استنباطی، ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون چند متغیره استفاده شد که نتایج نشان داد بین اعتیاد به فضای مجازی و اضطراب اجتماعی و بین سبک تربیتی استبدادی با اعتیاد به فضای مجازی همبستگی مستقیم و معنادار و بین سبک تربیتی سهل‌گیرانه با اعتیاد به فضای مجازی و بین سبک تربیتی مقتدرانه با اعتیاد به فضای مجازی و بین اعتیاد به فضای مجازی و جوعاطفی رابطه معکوس و معنادار وجود دارد. نتایج حاصل از رگرسیون چند متغیری نشان داد که به ترتیب، سبک مقتدرانه و اضطراب اجتماعی پیش‌بینی معناداری را در ارتباط با اعتیاد به فضای مجازی ارائه می‌دهند و سبک استبدادی و سبک سهل‌گیرانه به دلیل معنادار نبودن از مدل خارج می‌شوند.

علیرضا بابالوئی، دکتر مجتبی انصاری شهیدی،
دوره ۲، شماره ۱۰ - ( ۵-۱۳۹۶ )
چکیده

پژوهش حاضر با هدف تعیین اثربخشی آموزش مهارت های ارتباطی بین فردی بر میزان اضطراب کارکنان بانک  انجام شد. طرح پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی  و با طرح پیش آزمون– پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش شامل کلیه کارمندان بانک غرب شهر تهران مشغول به کار در سال ۱۳۹۵، بودند. حجم نمونه ۳۰ نفر (۱۵ نفر در هر گروه) بودند که با روش نمونه گیری به صورت در دسترس انتخاب شدند و قبل و بعد از انجام پژوهش با پرسشنامه های DASS-۲۱ مورد آزمون قرار گرفتند. تعداد ۱۰ جلسه آموزش مهارت های ارتباطی بر روی گروه آزمایش انجام شد. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش تحلیل کوواریانس چند متغیری انجام شد. نتایج نشان داد آموزش مهارت های ارتباطی، اضطراب را در کارکنان بانک کاهش می دهد (۰/۰۱>p). بنابراین می توان نتیجه گرفت که آموزش های مهارت های ارتباطی، می تواند در کاهش اضطراب موثر باشد.

افسانه شیفته، دکتر سهیلا بهره مند جو،
دوره ۲، شماره ۱۳ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

پژوهش حاضر باهدف پیش‌بینی عملکرد تحصیلی و اضطراب امتحان نوجوانان بر اساس سبک‌های فرزند پروری و صمیمیت زناشویی والدین انجام گردید. طرح پژوهش حاضر توصیفی از نوع مطالعات همبستگی هست. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه دانش آموزان پسر مقطع دبیرستان منطقه ۳ تهران به تعداد ۲۸۵۷ نفر در نیم سال دوم تحصیلی ۱۳۹۵-۹۶ تشکیل می‌دادند که از این میان حجم نمونه با مراجعه به جدول مورگان، تعداد ۳۲۰ نفر به روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب گردید و توسط پرسشنامه اضطراب امتحان ساراسون، پرسشنامه سنجش عملکرد تحصیلی، مقیاس صمیمیت زناشویی و مقیاس فرزند پروری بامریند مورد ارزیابی قرار گرفتند. اطلاعات گردآوری‌شده در این پژوهش توسط نرم‌افزار آماری SPSS نسخه ۲۲ با استفاده از روش‌های آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل رگرسیون گام‌به‌گام و همبستگی مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که سبک‌های فرزند پروری مقتدرانه و سهل گیر و صمیمیت والدین، توانایی معناداری برای پیش‌بینی عملکرد تحصیلی و اضطراب امتحان نوجوانان داشتند. پیشنهاد می‌شود از نتایج پژوهش حاضر در مباحث آموزشی و طراحی برنامه‌های درمانی والد فرزند در جهت بهبود عملکرد تحصیلی و کاهش اضطراب امتحان استفاده گردد.

دکتر اصغر فولادی، سجاد علیمردانی، جلیل نوریان اقدم،
دوره ۲، شماره ۱۳ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

اضطراب امتحان حوزه‌های مختلفی از زندگی تحصیلی فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد که می‌تواند عملکرد فرد را دچار اختلال کند. با توجه به این موضوع، هدف پژوهش، بررسی نقش کمال‌گرایی، عزت‌نفس و تنظیم هیجان در پیش‌بینی اضطراب امتحان دانشجویان بــود. روش این پژوهش توصیفی_همبستگی است. جامعه‌ی آماری این پژوهش را کلیه‌ی دانشجویان دانشگاه پیام نور شهر تبریز تشکیل دادند. تعداد ۲۰۰ نفر با استفاده از روش تصادفی ساده انتخاب شدند و برای تحلیل داده‌ها از آزمون رگرسیون استفاده شد. تحلیل داده‌ها نشان داد که کمال‌گرایی پیش‌بینی کننده‌ی مثبت و معناداری برای اضطراب امتحان دانشجویان است (۹۳/۲=t، ۰۱/۰> p). همچنین، نتایج نشان داد متغیر عزت‌نفس، پیش‌بینی کننده‌ی منفی و معناداری برای اضطراب امتحان دانشجویان است (۱۱/۳- =t، ۰۱ /۰> p) و برعکس. بعلاوه در این پژوهش بین متغیر تنظیم هیجان و اضطراب امتحان رابطه‌ی معناداری دیده نشد. نتایج پژوهش کنونی بایستی برنامه ریزان و متخصصان حیطه‌های ذی‌ربط را به سمت توجه به این مشکل هدایت کند و می‌تواند تلویحاتی برای ایجاد زمینه‌های بیشتر حمایت اجتماعی از این افراد داشته باشد و پیشینه‌ای برای تحقیقات گسترده‌تر در این زمینه ایجاد کند.

زهرا فروغی، شینا زینعلی، دکتر بهمن اکبری،
دوره ۲، شماره ۱۳ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

این پژوهش با هدف بررسی نقش آرزوها، نیازهای روان­شناختی بنیادین، خودشناسی انسجامی، شفقت خود در پیش­ بینی اضطراب مرگ انجام شده است. روش این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه این پژوهش کلیه دانشجویان روان­شناسی مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان در سال تحصیلی ۹۴-۹۵ بودند که از میان آنها تعداد ۱۶۰ نفر (۱۱۶ زن، ۳۳ مرد و ۸ نفر نامشخص) با میانگین سنی ۱۷/۲۴ و انحراف استاندارد ۴۱/۶ به روش نمونه ­گیری در دسترس انتخاب شدند؛ و به پرسشنامه های مقیاس نیازهای بنیادین روانشناختی (لاگاردیا، رایان، کوچمن و دسی، ۲۰۰۰)، نمایه آرزو (گروزت، کسر، آهویا، دالز، کیم و همکاران، ۲۰۰۵)، مقیاس خودشناسی انسجامی (قربانی، واتسن و هارگیس، ۲۰۰۸)، مقیاس شفقت خود-فرم کوتاه، مقیاس اضطراب مرگ تمپلر پاسخ داده شد. نتایج نشان داد که اضطراب مرگ با اهمیت و احتمال دست­یابی به آرزوهای بیرونی (شهرت، همنوایی، زیبایی، ثروت) و خود جسمانی (لذت­ گرایی، حفظ سلامتی و رهایی از بیماری و امنیت)، نیاز به شایستگی همبستگی مثبت و با شفقت خود همبستگی منفی دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که متغیر اهمیت آرزوهای خود جسمانی ۱۳ درصد از واریانس نمره ­های اضطراب مرگ را به طور معناداری تبیین کردند.

سیده مولود سالاری پور، دکتر غلامحسین مکتبی، دکتر سیروس عالی پور بیرگانی،
دوره ۲، شماره ۱۵ - ( ۱۰-۱۳۹۶ )
چکیده

عوامل متعددی می‌تواند روی سطح اضطراب مرگ تأثیر بگذارند. برخی از مطالعات نقش هوش هیجانی و جهت‌گیری مذهبی را در اضطراب مرگ نشان داده‌اند. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین هوش هیجانی و جهت­ گیری مذهبی با اضطراب مرگ بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی کارکنان مرد بازنشسته شرکت صنایع فولاد خوزستان بود که تعداد ۳۰۰ نفر از آن­ها از طریق روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. همه شرکت­ کنندگان پرسشنامه­ های هوش هیجانی و جهت­ گیری مذهبی و مقیاس اضطراب مرگ را تکمیل نمودند. جهت تجزیه‌وتحلیل داده ­ها از روش­های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیری در سطح آلفای ۰/۰۱ استفاده شد. یافته­ ها نشان دادند که هوش هیجانی و جهت ­گیری مذهبی با اضطراب مرگ همبستگی منفی و معنی­ داری دارند. همچنین، نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون گام‌به‌گام نشان داد که متغیرهای پیش ­بین ۳۳/۶ درصد از واریانس اضطراب مرگ را تبیین می‌کنند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد با توجه به سنی که افراد بازنشسته در آن قرار دارند، افزایش هوش هیجانی افراد و افزایش باورهای دینی و سلامت معنوی افراد می‌تواند سطح اضطراب مرگ قشر بازنشسته را کاهش دهد. استفاده از معنویت می‌تواند یکی از راهکارهای مقابله‌ای در افراد بازنشسته باشد.

فاطمه قربان صباغ، دکتر حسن معصومی، دکتر کامیان خزایی،
دوره ۲، شماره ۱۶ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده

پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش واسطه‌ای تعهد دینی در رابطه بین اضطراب اجتماعی با ایده پردازی خودکشی در دانش‌آموزان نوجوان دختر شهرستان ورامین انجام شد. تحقیق حاضر در زمره تحقیقات بنیادی و از لحاظ روش اجرا در زمره تحقیقات توصیفی از نوع همبستگی و تحلیل مسیر بود. کلیه دانش آموزان دختر دبیرستانی از مدارس منطقه دو شهرستان ورامین تشکیل دادند و نمونه به وسیله جدول مورگان ۲۰۰ نفر تعیین شد. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسـشنامه تعهـد دینـی سـندیچ(۱۹۹۹)، پرسشنامه فوبی اجتماعی فوا و همکـاران (۲۰۰۰) و مقیاس ایده پردازی خودکشی بک توسط بک (۱۹۷۹) بودند. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها و اطلاعات بدست آمده و آزمون فرضیات پژوهش از آزمون تحلیل مسیر با استفاده از نرم افزار AMOS طبقه بندی و تجزیه و تحلیل شد. یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که تأثیر مستقیم اضطراب اجتماعی بر تعهد دینی(۱۱/۰-)، در سطح ۰۱/۰ معنادار است، ‌تأثیر مستقیم باورهای خودکشی (۲۴/۰ـ)، تأثیر غیرمستقیم اضطراب اجتماعی بر ایده پردازی (۰۳/۰) از طریق تعهد دینی در سطح ۰۱/۰ معنادار است. نتیجه این که تعهد دینی در رابطه بین اضطراب اجتماعی با ایده پردازی خودکشی نقش واسطه‌ای دارد.

دکتر زهرا چابکی نژاد، فاطمه صابر اشکذری،
دوره ۴، شماره ۳۲ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده

در شرایط کنونی موفقیت تحصیلی برای خانواده‌ها، دانش‌آموزان و جامعه از اهمیت بالایی برخوردار است؛ بنابراین شناخت عوامل مؤثر بر پیشرفت و سرزندگی تحصیلی ضروری به نظر می‌رسد. معنویت، یکی از عواملی است که پیش­بینی می­شود بر سرزندگی تحصیلی و همچنین اضطراب تأثیرگذار باشد. هدف این پژوهش بررسی اثربخشی درمان یکپارچه توحیدی بر سرزندگی تحصیلی و اضطراب دانش‌آموزان دختر دوره پیش­ دانشگاهی استان یزد بود. روش این پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش‌آزمون-پس‌آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری، تمامی دانش‌آموزان دختر پیش‌دانشگاهی استان یزد در سال ۹۷-۹۶ بودند. ابزار اندازه‌گیری پرسشنامه سرزندگی تحصیلی دهقانی زاده و حسین چاری (۱۳۹۱) و اضطراب اشپیلبرگر (۱۹۷۰) بود. از دانش‌آموزانی که نمرات پایینی در پرسشنامه سرزندگی تحصیلی و همچنین نمرات بالایی در پرسشنامه اضطراب به دست آوردند، ۳۰ دانش‌آموز با استفاده از روش نمونه­ گیری خوشه­ای تصادفی چندمرحله‌ای انتخاب شدند. درمان یکپارچه توحیدی به مدت ۸ جلسه ۱۲۰ دقیقه‌ای به گروه آزمایش ارائه شد. پس از اتمام جلسات درمانی داده‌ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره در نرم‌افزار آماری SPSS-۲۲ تجزیه‌وتحلیل شدند. یافته‌ها نشان داد که درمان یکپارچه توحیدی به میزان معناداری باعث افزایش سرزندگی تحصیلی و کاهش اضطراب دانش‌آموزان شده است؛ بنابراین توصیه می­ شود که به‌منظور افزایش سرزندگی تحصیلی و کاهش اضطراب دانش‌آموزان از این درمان استفاده شود.

فاطمه جاوید پشکه، دکتر محمد جعفر جوادی،
دوره ۴، شماره ۳۶ - ( ۷-۱۳۹۸ )
چکیده

اختلال اضطراب اجتماعی، شایع­ترین نوع اختلالات اضطرابی است که به عملکرد و روابط اجتماعی فرد آسیب می رساند. ازجمله عوامل مؤثر در ابتلا و تداوم این اختلال، طرح‌واره‌های ناسازگار اولیه و نقایص در هوش هیجانی است. هدف از این پژوهش تعیین رابطه طرح‌واره‌های ناسازگار اولیه با اضطراب اجتماعی: با میانجیگری هوش هیجانی است. روش پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری کلیه دا‏نش ‏آموزان دختر دوره دوم متوسطه شهر تهران در سال تحصیلی ۱۳۹۷-۱۳۹۶ به تعداد ۸۲۰۹۹ نفر است. حجم نمونه ۴۰۰ نفر از این ‏ دانش­ آموزان است که به شیوه نمونه­ گیری خوشه ای مرحله­ ای انتخاب‌شده و به پرسشنامه­­­ های طرح‌واره‌های ناسازگار اولیه یانگ (۲۰۰۵)، پرسشنامه اضطراب اجتماعی کانر، دیویدسون، چرچیل، فوا، شروود و ویسلر (۲۰۰۰) و پرسشنامه هوش هیجانی شرینگ (۱۹۹۶) پاسخ داده ­اند. داده­ های جمع‌آوری‌شده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون تعدیلی و آزمون بوت استروپ تجزیه‌وتحلیل شد. یافته‌ها نشان داد که بین طرح‌واره‌های ناسازگار اولیه با اضطراب اجتماعی رابطه مثبت و معنی‏ داری دارد (۰/۰۱>P). بین هوش هیجانی با اضطراب اجتماعی رابطه منفی و معنی­ داری دارد (۰/۰۱>P). نتایج آزمون بوت ­استروپ با استفاده از معادلات ساختاری نشان داد که طرح‌واره‌های ناسازگار اولیه از طریق هوش هیجانی با اضطراب اجتماعی رابطه غیرمستقیم و معنی­ داری دارد؛ بنابراین، می­ توان نتیجه­ گیری کرد که اضطراب اجتماعی نه‌تنها از بدکارکردی شناختی در قالب طرح‌واره‌های ناسازگار تأثیر می­ پذیرد، بلکه نشانه­ های این اختلال به‌واسطه نداشتن مهارت­ های هوش هیجانی، تشدید می­ شود؛ به‌نحوی‌که اثرات منفی شناخت­ واره­  های معیوب بر اضطراب اجتماعی از طریق عملکرد معیوب هوش هیجانی افزون‏تر شده و باعث تشدید علائم اضطراب اجتماعی در دانش آموزان می­ گردد.

شیوا دلخواهی، دکتر ماندانا نیکنام،
دوره ۴، شماره ۳۹ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی نقش واسطه­ ای افسردگی، اضطراب و استرس، در رابطه بین آلکسی ­تایمیا و اعتیاد به اینترنت بود. روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان کارشناسی ارشد در سال تحصیلی ۹۷-۹۶ در دانشگاه آزاد تهران جنوب بود که ۳۷۰ نفر به روش نمونه­ گیری تصادفی خوشه ­ای انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل سه پرسشنامه آلکسی ­تایمیا تورنتو، پرسشنامه اعتیاد به اینترنت یانگ و پرسشنامه افسردگی، اضطراب و استرس لاویباند (DAS-۲۱) بود. برای تجزیه‌وتحلیل داده ­ها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و روش تحلیل مسیر استفاده شد. نتایج نشان داد که متغیرهای افسردگی، اضطراب و استرس در رابطه بین آلکسی­ تایمیا و اعتیاد به اینترنت، نقش واسطه ­ای دارند. آلکسی­­ تایمیا هم به‌صورت مستقیم و هم به‌واسطه افسردگی، اضطراب و استرس بر اعتیاد به اینترنت اثرگذار است. همچنین آلکسی­ت ایمیا با افسردگی، اضطراب، استرس و اعتیاد به اینترنت رابطه مثبت معناداری دارد. علاوه بر این افسردگی، اضطراب و استرس رابطه‌ی مثبت معناداری با اعتیاد به اینترنت دارند. با توجه به یافته ­های پژوهش، آلکسی­ تایمیا در بروز حالات هیجانی ناخوشایند افسردگی، اضطراب و استرس و اعتیاد به اینترنت اثرگذار هست و این سه حالت هیجانی ناخوشایند نیز در اعتیاد به اینترنت مؤثرند.

پریسا حیدری شرف، آرزو حاجی عزیزی، رقیه نصرتی، مهشید نعمتی، آزاده فیضی برناجی، منظر عباسی،
دوره ۴، شماره ۳۹ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده

پژوهش حاضر باهدف تعیین رابطه انگیزش تحصیلی و فراشناخت با اضطراب ریاضی در دختران و پسران دوره دوم دبیرستان شهرستان کرمانشاه انجام‌شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دبیرستانی، دختر و پسر مشغول به تحصیل بود که در مدارس شهر کرمانشاه در سال تحصیلی ۱۳۹۷-۱۳۹۶ مشغول به تحصیل بودند. برای انتخاب نمونه مطابق با جدول مورگان، ۲۶۹ نفر به‌عنوان نمونه در نظر گرفته شد و به پرسشنامه‌های اضطراب ریاضی، انگیزش تحصیلی و پرسشنامه فراشناخت پاسخ دادند. داده‌ها با استفاده از رگرسیون چندمتغیره و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شدند. برای پیش‌بینی اضطراب ریاضی به‌عنوان متغیر ملاک بر اساس متغیرهای باورهای فراشناخت و انگیزش تحصیلی از تحلیل رگرسیون استفاده شد. نتایج نشان داد که F مشاهده‌شده معنادار است (۵/۰۱ =F) و متغیرهای پیش‌بین باهم ۰/۲۲ درصد واریانس اضطراب ریاضی را تبیین می‌کنند. بنابراین با توجه به نتایج پژوهش حاضر و اهمیت درس ریاضی و کاربرد آن و با توجه به نقش مؤلفه‌های شناختی و فراشناختی با به‌کارگیری روش‌های مختلف افزایش عزت‌نفس جهت ایجاد خودانگاره مثبت به درس ریاضی، استفاده به عمل‌آورند.

رضوان طالبی، آرزو حاجی عزیزی، مریم دبیریان، مهشید نعمتی، پریسا حیدری شرف، آزاده مهدوی،
دوره ۴، شماره ۴۱ - ( ۱۲-۱۳۹۸ )
چکیده

پژوهش حاضر باهدف بررسی رابطه عزت‌نفس با اضطراب اجتماعی در کودکان دارای اختلال اوتیسم شهر کرمانشاه در سال تحصیلی ۱۳۹۸-۱۳۹۷ انجام شد. در پژوهش حاضر از طرح توصیفی-تحلیلی استفاده شد. جامعه آماری آن را تمامی کودکان دارای اختلال اوتیسم که در سال تحصیلی ۱۳۹۸-۱۳۹۷ در مراکز استثنایی شهر کرمانشاه پرونده داشتند تشکیل می‌دادند. حجم نمونه ۵۰ نفر از کودکان مبتلا به اوتیسم در شهر کرمانشاه از طریق نمونه‌گیری مبتنی بر هدف و به‌صورت تصادفی در دسترس انتخاب شدند. جهت بررسی میزان عزت‌نفس این کودکان از آزمون عزت‌نفس کوپر اسمیت و پرسشنامه اضطراب اجتماعی لیبویتس (LSAS-SR) استفاده شد. با توجه به تحلیل آماری مشخص گردید که بین اضطراب اجتماعی با عزت‌نفس و مقیاس‌های آن رابطه معناداری وجود دارد و تمامی مقیاس‌ها در سطح ۰/۰۵≥P معنادار هستند. با توجه به اینکه عزت‌نفس این کودکان پایین‌تر از نرمال و میزان اضطراب اجتماعی در این کودکان بالاتر از نرمال بود، بنابراین با آموزش ارتقای عزت‌نفس و بهبود اضطراب اجتماعی به این کودکان می‌توان این ظرفیت‌ها را در آنان ارتقا بخشید.

سعید ویسی، صدف ایمانی، بهزاد بهروز، سارینا ایمانی،
دوره ۵، شماره ۴۲ - ( ۱-۱۳۹۹ )
چکیده

شیوع در حال رشد کرونا ویروس-۲۰۱۹ سلامت عمومی جهان را به چالش کشیده و منجر به ترس بیمارگونه ­ای از مبتلا شدن به آن در افراد مختلف شده است. هدف از انجام این پژوهش ارزیابی ویژگی­ های روان‌سنجی مقیاس کوتاه ترس از ابتلا به بیماری کرونا ویروس (کووید-۱۹) بود. برای این منظور ۲۰۰ نفر از سراسر ایران به‌صورت آنلاین و با روش نمونه‌گیری در دسترس به مقیاس ترس از ابتلا به بیماری کرونا ویروس (FDCS)، آینده تاریک (DFS) زالسکی، سوبول-کواپینسکا، پرزپیورکا و میسنر (۲۰۱۹) و فوبیای مرگ (TS) ویسی (۱۳۹۸) پاسخ دادند. برای بررسی روایی این مقیاس از روایی همگرایی و برای بررسی پایایی مقیاس، ضریب آلفای کرونباخ مورداستفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که به‌طورکلی مشخصه‌های برازندگی مدل حاکی از برازش مناسب داده‌های پژوهش با ساختار عاملی مقیاس ترس از ابتلا به بیماری کرونا ویروس بود. روایی همگرایی مقیاس با اضطراب آینده ضریب همبستگی ۰/۵۹ و با مقیاس فوبیای مرگ ضریب همبستگی ۰/۵۸ و معنادار در سطح ۰/۰۱ به دست آمد که بیانگر روایی همگرایی این مقیاس است. همچنین ضریب آلفای کرونباخ ۰/۸۱ به‌دست‌آمده نیز بیانگر ثبات مقیاس ترس از ابتلا به بیماری کرونا ویروس می‌باشد. بر مبنای این نتایج، می‌توان مقیاس کوتاه ترس از ابتلا به بیماری کرونا ویروس را به‌عنوان یک ابزار اندازه‌گیری مناسب در پژوهش‌های مربوط به ترس از بیماری­ های جدید مانند کرونا ویروس مورداستفاده قرارداد.


صفحه 1 از 3    
اولین
قبلی
۱
 

مجله پیشرفت های نوین در علوم رفتاری The Journal of New Advances in Behavioral Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 52 queries by YEKTAWEB 4700