[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نشان ملی ثبت رسانه های دیجیتال
..
..

..
ای نماد
..
:: دوره 10، شماره 58 - ( در حال بروز رسانی 1404 ) ::
جلد 10 شماره 58 صفحات 509-500 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثربخشی نوروفیدبک و تحریک فراجمجمه ای مغز بر اضطراب کودکان دارای اختلال یادگیری خاص
مهرداد کرمی سیاسیاهی، دکتر گلاویژ محمودی*
چکیده:   (17 مشاهده)
هدف از انجام پژوهش حاضر مقایسه اثربخشی نوروفیدبک و تحریک فراجمجمه ای مغز بر اضطراب کودکان دارای اختلال یادگیری خاص در سال تحصیلی 1403-1402 می‌باشد. مطالعه حاضر از نظر هدف، کاربردی، و از لحاظ روش‌شناسی نیمه آزمایشی با پیش‌آزمون- پس‌آزمون و دو گروه آزمایش شامل نوروفیدبک و تحریک جریان مستقیم فراجمجمه ای و یک گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دارای اختلال یادگیری خاص در مقطع تحصیلی ابتدایی شهر کرمانشاه بودند. با توجه به طرح پژوهش که از نوع شبه آزمایشی می‌باشد، نمونه‌ای به حجم 45  نفر از دانش آموزان مراجعه‌کننده به مراکز اختلال یادگیری به شیوه کاملاً تصادفی انتخاب و به‌صورت گمارش تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جای‌دهی شد. به این صورت تعداد 3 گروه 15 نفری مجموعاً 45 نفر (دو گروه برای مداخله و یک گروه برای کنترل مقایسه اثربخشی متغیرهای ارائه‌شده) برای اجرای متغیرهای آموزشی انتخاب گردید. جهت تجزیه‌وتحلیل داده‌ها در سطح آمار استنباطی از آزمون واریانس و آنالیز کوواریانس (ANCOVA) استفاده شد. نتایج نشان داد که اختلاف میانگین درمانهای نوروفیدبک و تحریک فراجمجمه ای در متغیر اضطراب در سطح معناداری قرار دارند. به عبارتی نتایج جدول نشان می‌دهد که میانگین تأثیر درمان نورفیدبک بر اضطراب بیشتر از تحریک فراجمجمه ای است؛ بنابراین نتایج پژوهش حاضر می‌تواند موردتوجه سازمان آموزش‌وپرورش، معلمان و دانش آموزان قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: نوروفیدبک، تحریک فراجمجمه ای مغز، اضطراب، کودکان دارای اختلال یادگیری خاص.
متن کامل [PDF 855 kb]   (1 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


کرمی سیاسیاهی مهرداد، محمودی گلاویژ.(1404). مقایسه اثربخشی نوروفیدبک و تحریک فراجمجمه ای مغز بر اضطراب کودکان دارای اختلال یادگیری خاص پیشرفت های نوین در علوم رفتاری 10 (58) :509-500

URL: http://ijndibs.com/article-1-1223-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 58 - ( در حال بروز رسانی 1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله پیشرفت های نوین در علوم رفتاری The Journal of New Advances in Behavioral Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4725