[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نشان ملی ثبت رسانه های دیجیتال
..
..

..
:: دوره 11، شماره 59 - ( در حال بروز رسانی 1405 ) ::
جلد 11 شماره 59 صفحات 361-352 برگشت به فهرست نسخه ها
رابطه بین خودکارآمدی هیجانی، سبک دل‌بستگی و شفقت خود با رضایت و کیفیت زندگی زناشویی
حسین فلاحیان*، دکتر نیلوفر میکاییلی، دکتر سجاد بشرپور، دکتر اکبر عطادخت
چکیده:   (10 مشاهده)
ازدواج، به‌عنوان مهم‌ترین و اساسی‌ترین رابطه بشری توصیف‌شده است؛ زیرا ساختاری اولیه برای بنا نهادن رابطه خانوادگی و تربیت کردن نسل آینده فراهم می‌سازد. این در حالی است که یکی از جوانب بسیار مهم یک نظام زناشویی، رضایتی است که همسران در ازدواج تجربه می‌کنند و اصولاً برای افراد متأهل رضامندی زناشویی یکی از مهم‌ترین شاخص های رضایت از زندگی محسوب میشود.  پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه بین خودکارآمدی هیجانی، سبک دل‌بستگی و شفقت خود با رضایت و کیفیت زندگی زناشویی انجام شد.  روش پژوهش حاضر همبستگی از نوع مدل­ یابی معادلات ساختاری (علّی) بود. جامعه آماری پژوهش شامل زوجین مراجعه‌کننده به مرکز روان‌پزشکی و روان­ درمانی و همچنین دارای پرونده در معاونت امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان آذربایجان شرقی در سال 1402 بود که به روش نمونه­ گیری تصادفی چندمرحله‌ای 250 آزمودنی به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده ­ها از مقیاس ­های سنجش رابطه، کیفیت زناشویی، خودکارآمدی هیجانی، سبک دل‌بستگی بزرگ‌سالان و شفقت خود استفاده شد. برای بررسی مدل پژوهش و فرضیه­ ها، از روش همبستگی پیرسون و مدل­ یابی معادلات ساختاری استفاده‌شده است. کلیه تحلیل­ ها با استفاده از نرم‌افزارهای SPSS26  و AMOS24  پریچر و هایز استفاده شد. نتایج نشان داد که به شکل کلی مدل مطرح‌شده دارای برازش مناسب به داده­ هاست. همچنین به شکل جزئی­ تر یافته­ ها نشان داد که کارآمدی هیجانی (0/019-)، سبک دل‌بستگی و شفقت خود بر رضایت از رابطه و کیفیت زناشویی به شکل مستقیم اثرگذارند. 
واژه‌های کلیدی: خودکارآمدی هیجانی، سبک دل‌بستگی، شفقت خود، رضایت زناشویی، کیفیت زناشویی.
متن کامل [PDF 989 kb]   (2 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


فلاحیان حسین، میکاییلی نیلوفر، بشرپور سجاد، عطادخت اکبر.(1405). رابطه بین خودکارآمدی هیجانی، سبک دل‌بستگی و شفقت خود با رضایت و کیفیت زندگی زناشویی پیشرفت های نوین در علوم رفتاری 11 (59) :361-352

URL: http://ijndibs.com/article-1-1326-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 59 - ( در حال بروز رسانی 1405 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله پیشرفت های نوین در علوم رفتاری The Journal of New Advances in Behavioral Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4774