[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نشان ملی ثبت رسانه های دیجیتال
..
..

..
ای نماد
..
:: دوره 4، شماره 32 - ( خردادماه 1398 ) ::
جلد 4 شماره 32 صفحات 60-40 برگشت به فهرست نسخه ها
اثربخشی درمان یکپارچه توحیدی (IT) بر اضطراب و سرزندگی تحصیلی دانش‌آموزان دختر پیش‌دانشگاهی استان یزد
دکتر زهرا چابکی نژاد، فاطمه صابر اشکذری*
چکیده:   (3094 مشاهده)
در شرایط کنونی موفقیت تحصیلی برای خانواده‌ها، دانش‌آموزان و جامعه از اهمیت بالایی برخوردار است؛ بنابراین شناخت عوامل مؤثر بر پیشرفت و سرزندگی تحصیلی ضروری به نظر می‌رسد. معنویت، یکی از عواملی است که پیش­بینی می­شود بر سرزندگی تحصیلی و همچنین اضطراب تأثیرگذار باشد. هدف این پژوهش بررسی اثربخشی درمان یکپارچه توحیدی بر سرزندگی تحصیلی و اضطراب دانش‌آموزان دختر دوره پیش­ دانشگاهی استان یزد بود. روش این پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش‌آزمون-پس‌آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری، تمامی دانش‌آموزان دختر پیش‌دانشگاهی استان یزد در سال 97-96 بودند. ابزار اندازه‌گیری پرسشنامه سرزندگی تحصیلی دهقانی زاده و حسین چاری (1391) و اضطراب اشپیلبرگر (1970) بود. از دانش‌آموزانی که نمرات پایینی در پرسشنامه سرزندگی تحصیلی و همچنین نمرات بالایی در پرسشنامه اضطراب به دست آوردند، 30 دانش‌آموز با استفاده از روش نمونه­ گیری خوشه­ای تصادفی چندمرحله‌ای انتخاب شدند. درمان یکپارچه توحیدی به مدت 8 جلسه 120 دقیقه‌ای به گروه آزمایش ارائه شد. پس از اتمام جلسات درمانی داده‌ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس تک متغیره در نرم‌افزار آماری SPSS-22 تجزیه‌وتحلیل شدند. یافته‌ها نشان داد که درمان یکپارچه توحیدی به میزان معناداری باعث افزایش سرزندگی تحصیلی و کاهش اضطراب دانش‌آموزان شده است؛ بنابراین توصیه می­ شود که به‌منظور افزایش سرزندگی تحصیلی و کاهش اضطراب دانش‌آموزان از این درمان استفاده شود.
واژه‌های کلیدی: درمان یکپارچه توحیدی، سرزندگی تحصیلی، اضطراب، دانش‌آموزان پیش‌دانشگاهی.
متن کامل [PDF 1136 kb]   (52 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


چابکی نژاد زهرا، صابر اشکذری فاطمه. اثربخشی درمان یکپارچه توحیدی (IT) بر اضطراب و سرزندگی تحصیلی دانش‌آموزان دختر پیش‌دانشگاهی استان یزد پیشرفت های نوین در علوم رفتاری 1398; 4 (32) :60-40

URL: http://ijndibs.com/article-1-314-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 32 - ( خردادماه 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله پیشرفت های نوین در علوم رفتاری The Journal of New Advances in Behavioral Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4691