[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نشان ملی ثبت رسانه های دیجیتال
..
..

..
ای نماد
..
:: دوره 5، شماره 52 - ( بهمن ماه 1399 ) ::
جلد 5 شماره 52 صفحات 55-39 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی رابطه ابعاد کمال‌گرایی و انگیزش تحصیلی با فرسودگی تحصیلی دانشجویان
پردیس حبیب زاده میاندواب*، دکتر کیومرث کریمی
چکیده:   (2914 مشاهده)
پژوهش حاضر باهدف بررسی رابطه ابعاد کمال‌گرایی و انگیزش تحصیلی با فرسودگی تحصیلی دانشجویان دانشگاه آزاد مهاباد در سال تحصیلی 1395-1396 است. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل دانشجویان دانشگاه آزاد واحد مهاباد در سال تحصیلی 96-1395 بود که بر اساس مرکز آمار و اطلاعات دانشگاه تعداد دانشجو در سال تحصیلی 96-1395، 5000 دانشجو اعلام شد. نمونه آماری مطالعه حاضر شامل 400 دانشجو دختر و پسر از مقاطع مختلف تحصیلی از بین جامعه آماری بود که بر اساس پیشنهاد جدول مورگان 357 نمونه است ولی برای پایایی نمونه‌گیری 400 نمونه با استفاده از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چندمرحله‌ای انتخاب شدند. برای جمع­ آوری داده ­ها از پرسشنامه‌های کمال‌گرایی تری – شورت و همکاران؛ مقیاس انگیزش تحصیلی هارتر و پرسشنامه فرسودگی تحصیلی برسو و همکاران استفاده شد. برای تحلیل داده ها از آزمون ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. افزایش کمال‌گرایی مثبت باعث کاهش فرسودگی تحصیلی و برعکس، همچنین افزایش کمال‌گرایی منفی باعث افزایش فرسودگی تحصیلی و برعکس می‌شود. از طرفی نتایج نشان داد که بین انواع انگیزش تحصیلی و فرسودگی تحصیلی رابطه‌ی معناداری وجود دارد. به این صورت که با افزایش انگیزش درونی، فرسودگی تحصیلی کاهش پیدا می‌کند و با افزایش انگیزش تحصیلی بیرونی، فرسودگی تحصیلی افزایش پیدا می‌کند؛ بنابراین برای تعیین تأثیر متغیرها، متغیرهای کمال‌گرایی مثبت و منفی و انگیزش تحصیلی درونی و بیرونی به‌عنوان متغیرهای پیش‌بین و فرسودگی تحصیلی به‌عنوان متغیر ملاک است و بر اساس نتایج حاصل از ضرایب رگرسیون چندگانه، میزان F مشاهده‌شده معنادار است (0/01>p) و با توجه به مقادیر بتا همه متغیرها در سطح معناداری می‌توانند تغییرات مربوط به فرسودگی تحصیلی را پیش‌بینی کنند. با توجه به نتایج حاصل از مطالعه حاضر می‌توان نتیجه‌گیری نمود که بین کمال‌گرایی و انگیزش تحصیلی با فرسودگی تحصیلی ارتباط معنادار وجود دارد. بنا بر یافته به‌دست‌آمده به روانشناسان و مشاوران تحصیلی توصیه می‌شود جهت کاهش فرسودگی تحصیلی به نقش دو متغیر کمال‌گرایی و انگیزش تحصیلی توجه داشته باشند.
واژه‌های کلیدی: فرسودگی تحصیلی، کمال‌گرایی، انگیزش تحصیلی.
متن کامل [PDF 1236 kb]   (376 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


حبیب زاده میاندواب پردیس، کریمی کیومرث. بررسی رابطه ابعاد کمال‌گرایی و انگیزش تحصیلی با فرسودگی تحصیلی دانشجویان پیشرفت های نوین در علوم رفتاری 1399; 5 (52) :55-39

URL: http://ijndibs.com/article-1-539-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 52 - ( بهمن ماه 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله پیشرفت های نوین در علوم رفتاری The Journal of New Advances in Behavioral Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4645